Christmas Day – 1 Song For Christmas

Christmas Day – 1 Song For Christmas


Δέσποινα Βανδή  – ‘Χριστούγεννα’…


Καλωσήρθες στο παραδοσιακό αφιέρωμα σε 25 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τις ιστορίες τους!

E, εντάξει! Αυτό μάλλον δεν φαντάστηκες πως θα είναι στη συλλογή μου αλλά η αλήθεια είναι πως αν πραγματικά ξαφνιάστηκες από την σημερινή μου επιλογή, μάλλον δεν με ξέρεις αρκετά καλά….
🙂

Γιατί εγώ, αγαπάκι μου, αγαπάω τη μουσική, και αγαπάω και τη διασκέδαση, και αγαπάω και την ψυχαγωγία. Κι εγώ, μουσική, διασκέδαση και ψυχαγωγία μπορώ να εντοπίσω παντού. Και δεν έχω προβλήματα, και δεν τραβάω ζόρια…

Αγαπώ λοιπόν, τα “Χριστούγεννα” της Δέσποινας Βανδή!

Κυκλοφόρησε το 2001 και συμπεριλαμβανόταν στο album “Γεια“, το mega-hit album της Δέσποινας που είχε μέσα τα πάντα, και επιπροσθέτως τον νεροχύτη της κουζίνας σου (Βρετανικός ιδιωματισμός, μιας και ζήλεψα το clip  που γυρίστηκε στο Λονδίνο…)

Και το αγαπώ, γιατί μου θυμίζει χαρούμενες εποχές, αισιόδοξες εποχές, αφελείς εποχές, εποχές ανευθυνότητας, εθελοτυφλισμού, ατέλειωτης “ανάπτυξης”, ατέλειωτου “πάρτυ”

Ήταν το 2001, που λες, ο Φοίβος και η Δέσποινα ήταν στην κορυφή του κόσμου, κι εμείς οι υπόλοιποι τους κοιτάγαμε από λίιιιιγο πιο κάτω, και λέγαμε “πού θα πάει, θα έρθει και η σειρά μας!

Aρκεί να διαβάσουμε το άρθρο του NITRO για τους “50 Τρόπους Να Γινεις Εκατομμυριούχος Μέχρι Τα 25 Σου…” Σε λίγο θα παίρναμε και τους Ολυμπιακούς, θα παίρναμε και το Γιούρο, θα παίρναμε και την πρωτιά στη Eurovision, όλοι, straight & gay, θα είχαμε λόγο να είμαστε ευτυχισμένοι!!

Όπως ευτυχισμένη ήταν και η Δέσποινα!

Είχε εκθρονίσει την Βίσση  από τον γαρυφαλλοποίκιλτο θρόνο της στην κορυφή της Ελληνικής show-biz, πουλούσε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, ετοιμαζόταν να στεφθεί “η Ελληνίδα Βικτώρια Πρίνσιπαλ” και να μετακομίσει στο Μόντε Κάρλο, και επιτέλους… αντί να κάνει τη γνωστή “Βλέμμα Μήδεια/Χείλη Ντάκφεης” φατσούλα στο video clip, ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΕ!

Χαμογελούσε με την καρδια της!

Απολάμβανε την ευκαιρία να κάνει τα ψώνια της στο Λονδίνο παρέα με τους κολλητούς της (το σκηνοθέτη, της μεηκαπατζούδες, τους στυλίστριες (sic), όοοοολη την κουστωδία των παρατρεχάμενων που πλήρωνε η εταιρεία, τέλος πάντων, για να γυρίσει τα video clips του το Δεσποινάκι, ΤΟΤΕ…)

Χαμογελούσε στο Oxford Circus, χαμογελούσε στο Piccadilly Circus, χαμογελούσε όταν αγκάλιαζε τον οδοδείκτη που λίγο πιο πριν είχαν κατουρήσει στη βραδυνή βόλτα τους δεκάδες υπεροπτικά Γιορκσάιρ Τεριέ

Αλλά δεν την ένοιαζε! Γιατί ήταν ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Όπως ήμασταν κι εμείς…. Που τραγουδάγαμε στο αγαπάκι μας, μέσα στα Ελληνάδικα:

“Χριστούγεννα, Χριστούγεννα ευτυχισμένα, δεν γίνονται καρδούλα μου χωρίς εσένα….”

Το αγαπάκι μας…. Βρε, τι να γίνεται αυτή η ψυχή, άραγε;

(Το άσμα χορεύεται αγκαλιά και πάνω-κάτω.)

Καλημέρα στους φίλους του Breakfast Club! 🙂

Το αφιέρωμα στα 20 τραγούδια χωρίς λόγια θα συνεχιστεί μετά τις γιορτές… Είναι μακροχρόνια παράδοση κάθε 1η Δεκεμβρίου να ξεκινάω ένα μουσικό advent calendar με 25 χριστουγεννιάτικα τραγούδια, για τις 25 μέρες που μας απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα.

There are 3 comments for this article
  1. Νandia Tsakali at 10:21 am

    χαχαχαχαχαχαχαχα υπεροχο!!!! μου θυμιζει υπεροχα πραγματα που δεν εκανα χαχααχαχα ιδιως το να χορευω αυτο με το τοτε αγαπακι μου, γουεητ καλε ειχα τοτε αγαπακι? χαχαχα καλημερα Σωκρατη μου!!! χρονια πολλα!!!!❄

  2. Νandia Tsakali at 7:25 pm

    ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Leave a Reply