Μην Τον Ρωτάς Τον Ποντικό…

Μην Τον Ρωτάς Τον Ποντικό…

 

Κι έτσι, κυριακάτικα, έσκασε η “είδηση” σαν βόμβα:

«Μετά από 50 χρόνια, ένα τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι ανεβαίνει ξανά στο top-10 της Αμερικής!»

…not!

Γιατί όσο κι αν ψάξεις τα charts, είτε το επίσημο Hot 100 του Billboard, είτε το country chart (μιας και η Alison Krauss είναι country τραγουδίστρια) κανένα τραγούδι του Χατζιδάκι δεν βρίσκεται -όχι στο top-10, αλλά…- ούτε καν στο top-100 της Αμερικής!

Η πραγματικότητα είναι πως η Alison Krauss συμπεριέλαβε στο νέο της album το ‘All Alone Am I’, το τραγούδι που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις για την Τζένη Καρέζη το 1959, με τίτλο “Μην Τον Ρωτάς Τον Ουρανό”, για τις ανάγκες της ταινίας “Το Νησί Των Γενναίων” και που επανεκτέλεσε η Brenda Lee με αγγλικούς στίχους το 1962.

Το “Μην Τον Ρωτάς Τον Ουρανό” συμπεριλήφθη σαν ορχηστρική μελωδία και στην ταινία “Ποτέ Την Κυριακή“. Κάπως έτσι έφτασε στα αυτιά των συνεργατών της Brenda Lee, η οποία αποφάσισε να το ηχογραφήσει στα αγγλικά, κάνοντας έτσι μια μεγάλη pop επιτυχία και ανεβαίνοντας μέχρι το #3 του επίσημου pop singles chart των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 1962!

Το album της Alison Krauss ‘Windy City’, που περιλαμβάνει την επανεκτέλεση του ‘All Alone Am I’, κυκλοφόρησε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και δεν έχει μπει σε κανέναν πίνακα επιτυχιών στις ΗΠΑ, ούτε ως album, ούτε ως single…. ακόμα τουλάχιστον!

Αλλά, πού ξέρεις, μπορεί το σχετικό δημοσίευμα του “ενθουσιώδους” εντύπου να προβλέπει το μέλλον… 😇


Alison Krauss – “All Alone Am I” (2017)


 

Brenda Lee – “All Alone Am I” (1963 version)


Τζένη Καρέζη – “Μην Τον Ρωτάς Τον Ουρανό” (1959)