Οκτώ Αποσπάσματα Από Το Jesus Christ Superstar, #1…

Οκτώ Αποσπάσματα Από Το Jesus Christ Superstar, #1…

The Three Priests – ‘This Jesus Must Die’

1970.

Οι Andrew Lloyd Webber και Tim Rice συνθέτουν και καταφέρνουν να κυκλοφορήσουν την πρώτη rock opera (και μοναδική, κατά τη γνώμη μου, μιας και οι επόμενες είτε δεν ήταν αρκετά rock, είτε δεν ήταν αρκετά “όπερες“…), το περίφημο Jesus Christ Superstar.

To ‘Jesus Christ Superstar’ στην αυθεντική μορφή του, με τον Ian Gillan των Deep Purple στον ρόλο του Ιησού, κυκλοφόρησε πρώτα στη Βρετανία, όπου αμέσως απαγορεύθηκε από το BBC ως “ιερόσυλο έργο”, και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε και στις ΗΠΑ, όπου παρά κάποιες χλιαρές αντιδράσεις έφτασε μέχρι το #1 των albums charts και αποτέλεσε την αφετηρία για πολλές μουσικές-θεατρικές παραστάσεις στο Broadway και αλλού, αλλά και για την γνωστή ταινία του 1973 με τον Ted Neely στον ρόλο του Ιησού.

Για μένα η αυθεντική εκδοχή του JCS με τον Ian Gillan είναι μακράν η καλύτερη, και αυτήν μόνο εννοώ όταν μιλάω για το JCS. Όπως κάθε χρόνο από τότε που άνοιξα λογαριασμό στο Facebook, έτσι και φέτος σκέφτηκα κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας να αναρτώ ένα τραγούδι από το JCS του 1970.

Σήμερα, οι Αρχιερείς διαβουλεύονται.

Δεν ξέρουν πώς να χειριστούν το θέμα του Ιησού, αυτού του πρώην άγνωστου, κουρελή, πρώην ήρωα των ηλιθίων και νυν ανερχόμενου θαυματοποιού της Γαλιλαίας… Έξω από τα παράθυρα τους, το πλήθος τον ζητωκραυγάζει φωνάζοντας “Ωσαννά” και αποκαλώντας τον “superstar”.

Στο τέλος, βρίσκουν τη λύση:

“Αυτός, ο… πωστονλένε, ο Ιησούς… πρέπει να πεθάνει!”