Σαν Σήμερα… Το 1989

Σαν Σήμερα… Το 1989

 


Elton John – ‘Sacrifice’


Σαν σήμερα, 4 Νοεμβρίου του 1989, ο Elton John αποκτά το 50ο του hit στο pop singles chart της Βρετανίας, όταν το τραγούδι του ‘Sacrifice‘, μπήκε στο επίσημο Βρετανικό top-75.

O Elton John έγινε έτσι ο τρίτος μόλις καλλιτέχνης μετά τους Cliff Richard και Elvis Presley που κατάφεραν να έχουν πάνω από 50 hits στο Βρετανικό pop singles chart!
Παρόλο το ρεκόρ που κατάφερε, το ‘Sacrifice’ δεν είχε εντυπωσιακή πορεία στα charts αρχικά, μιας και “σκάλωσε” στο #55 της Βρετανίας, ενώ δεν μπήκε καν στο top-40 των ΗΠΑ.

Από παραξενιά της τύχης όμως, ο Βρετανός παραγωγός του BBC Radio One, Steve Wright, μετά από ένα εξάμηνο περίπου ξαναθυμήθηκε το ‘Sacrifice’ και άρχισε να το παίζει σχεδόν καθημερινά στην εκπομπή του, χωρίς συγκεκριμένο λόγο!

Αποτέλεσμα της υπενθύμισης αυτής ήταν η δισκογραφική εταιρεία του Elton John να αποφασίσει να ξαναδοκιμάσει το ‘Sacrifice’, ξανακυκλοφορώντας το ως single σε Βρετανία και ΗΠΑ. Και αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο!

Με τη δεύτερη προσπάθεια, το καλοκαίρι του 1990, το ‘Sacrifice’ ανέβηκε… ως το #1 του Βρετανικού pop singles chart, χαρίζοντας μάλιστα έτσι στον Elton John το πρώτο solo #1 single στην πατρίδα του!

Κι αυτό, μιας και παρόλα τα 50 chart hits του, ο Elton John δεν είχε καταφέρει μέχρι το 1990 να έχει ούτε μία #1 επιτυχία ως solo καλλιτέχνης στην πατρίδα του, τη Βρετανία!
Το ‘Sacrifice’ με τη δεύτερη προσπάθεια γνώρισε επιτυχία και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, μιας και έφτασε ως το #18 του pop singles chart και των ΗΠΑ

Καλημέρα στους φίλους του Breakfast Club! 🙂

There is 1 comment for this article

Leave a Reply