Τραγούδια Χωρίς Λόγια… #14

Τραγούδια Χωρίς Λόγια… #14


Percy Faith – ‘Theme From A Summer Place’…


(1959)

Γραμμένο από τον Max Steiner και με στίχους από τον Mack Discant, το ‘Theme From A Summer Place‘ γράφτηκε για τις ανάγκες της ταινίας ‘A Summer Place’, όπως καταλαβαίνεις. Αρχικά όμως ο “επίσημος” τίτλος του ήταν ‘Molly and Johnny Theme‘, μιας και το τραγούδι αυτό δεν ήταν το βασικό θέμα ή το τραγούδι των τίτλων της ταινίας!

Στην ταινία υπήρχε όμως μια instrumental εκδοχή του κομματιού, εκτελεσμένη από τον Hugo Winterhalter . Όμως το κομμάτι αυτό προκάλεσε αίσθηση μέσα από την ταινία, και σύντομα εμφανίστηκε, (με τον τίτλο το ‘Theme From A Summer Place’, πια) σε μια σειρά από διασκευές από διάφορες ορχήστρες, κάτι που ήταν συνηθισμένο στην εποχή εκείνη.

Ήταν όμως η διασκευή του Percy Faith που έπιασε περισσότερο τον σφυγμό των παραγωγών του ραδιοφώνου και των ακροατών, και έγινε μια πραγματικά τεράστια επιτυχία.

Στην εκτέλεση από τον Percy Faith, το ‘Theme From A Summer Place’ ανέβηκε ως το #1 του pop singles chart των ΗΠΑ, και παρέμεινε εκεί επί 9 εντυπωσιακές εβδομάδες!

Έτσι, το ‘Theme From A Summer Place’ του Percy Faith κατέχει μέχρι σήμερα το απίστευτο ρεκόρ του να είναι το πιο επιτυχημένο instrumental κομμάτι στα charts στην ιστορία της δισκογραφίας.

Επίσης αξίζει να σου σημειώσω πως ο Percy Faith σημείωσε μια ακόμη διπλή πρωτιά, μιας και το ‘Theme From A Summer Place‘ ήταν ταυτοχρόνως το πρώτο instrumental αλλά και το πρώτο θέμα από ταινία στην ιστορία της δισκογραφίας που κέρδισε το Βραβείο Grammy ‘Record Of The Year.

Καλημέρα στους φίλους του Breakfast Club! 🙂

Περνάω φάση που δεν θέλω να μιλάω πολύ.
Γι αυτό είπα να σου παρουσιάσω 20 τραγούδια χωρίς λόγια, κάποια πολύ αγαπημένα μου, κάποια πολύ γνωστά, και κάποια άλλα που απλά ξεπήδησαν στο μυαλό μου, μόλις κάθησα να φτιάξω μια λίστα με 20 τραγούδια χωρίς λόγια…

There is 1 comment for this article

Leave a Reply