Τραγούδια Χωρίς Λόγια… #15

Τραγούδια Χωρίς Λόγια… #15


Henry Mancini – ‘Theme from Love Story’…


(1970)

Σου έλεγα τις προάλλες για τον Henry Mancini, ο οποίος έχει γράψει πάνω από 90 albums με πρωτότυπη κινηματογραφική μουσική και έχει προταθεί για τον αριθμό-ρεκόρ των 72 Βραβείων Grammy (από τα οποία κέρδισε τα 20!) και 18 Βραβείων Οσκαρ (από τα οποία κέρδισε τα 4).

Όμως, ο Henry Mancini πέρα από τις δικές του συνθέσεις, στις δεκαετίες του 60 και 70 συνήθιζε να διασκευάζει instrumental επιτυχίες και άλλων συνθετών και να τις κυκλοφορεί δισκογραφικά όχι ως συνθέτης, αλλά ως ενορχηστρωτής και “ερμηνευτής” (μιας και η ορχήστρα του είχε φυσικά το όνομα του).

Σου έλεγα επίσης, πως τελικά ο Henry Mancini κατάφερε να κάνει ένα #1 hit single στις ΗΠΑ όχι με δική του σύνθεση, αλλά με το ‘Love Theme From Romeo And Juliet (A Time For Us)‘ που ήταν σύνθεση του Nino Rota!

Το ίδιο συνέβη λοιπόν και με το πασίγνωστο και πολύ αγαπητό μουσικό θέμα της ταινίας ‘Love Story‘, που και αυτό δεν είναι γραμμένο από τον Henry Mancini!
To ‘Theme from Love Story‘ είναι γραμμένο από τον Francis Lai, και στην εκτέλεση του από τον Francis Lai ακουγόταν στην ταινία. Μάλιστα, στη εκδοχή αυτή (του Francis Lai) κυκλοφόρησε σε single και έφτασε ως το #31 των singles charts των ΗΠΑ.

Όμως ο Henry Mancini κυκλοφόρησε κι αυτός μια εκδοχή του ‘Theme from Love Storyμε δική του ενορχήστρωση, η οποία μάλιστα σημείωσε μεγαλύτερη επιτυχία από την αυθεντική μιας και έφτασε ως το #13 των singles charts των ΗΠΑ!

Την μεγαλύτερη επιτυχία όμως στα charts των ΗΠΑ το ‘Theme from Love Story’ τη γνώρισε στην εκτέλεση του από τον Andy Williams με την προσθήκη στίχων και τον τίτλο ‘Where Do I Begin?’ και η οποία κατάφερε να φτάσει ως το #9.

Όπως ξέρεις, το τραγούδι αυτό  το έχουν διασκευάσει εκατοντάδες τραγουδιστές, από την Shirley Bassey ως τη Nana Mouskouri κι από τον Richard Clayderman ως την Miss Piggy.

Επίσης, το έχει -χμμμ- χρησιμοποιήσει ως πηγή έμπνευσης και ο Φοίβος

Καλημέρα στους φίλους του Breakfast Club! 🙂

Περνάω φάση που δεν θέλω να μιλάω πολύ.
Γι αυτό είπα να σου παρουσιάσω 20 τραγούδια χωρίς λόγια, κάποια πολύ αγαπημένα μου, κάποια πολύ γνωστά, και κάποια άλλα που απλά ξεπήδησαν στο μυαλό μου, μόλις κάθησα να φτιάξω μια λίστα με 20 τραγούδια χωρίς λόγια…

There are 2 comments for this article

Leave a Reply