Τραγούδια Χωρίς Λόγια… #16

Τραγούδια Χωρίς Λόγια… #16


Bob Crewe Generation – ‘Music To Watch Girls By’…


(1966)

 

Το ‘Music To Watch Girls By‘ γράφτηκε από τον Sidney “Sid” Ramey ως μουσικό χαλί για TV spot της Diet Pepsi!

Όμως, βλέποντας ένα demo αυτού του TV spot, ο Bob Crewe αποφάσισε πως θέλει να ηχογραφήσει μια “κανονική” σε διάρκεια εκδοχή του τραγουδιού και να το κυκλοφορήσει σε single.

Έτσι και έγινε, και το ‘Music To Watch Girls By‘ από τον Bob Crewe, σε μια ενορχήστρωση που θυμίζει πολύ το στυλ του Herb Alpert και των Tijuana Brass, έφτασε ως το #15 των singles charts των ΗΠΑ.

Το τραγούδι διασκευάστηκε και επανεκτελέστηκε πολλές φορές, σε πολλές μορφές με πιο ενδιαφέρουσα ίσως αυτή του Leonard Nimoy ως ‘Music To Watch Space Girls By‘. Kαι φυσικά και την εκδοχή του τραγουδιού με την προσθήκη στίχων στη μελωδία από τον Tony Velona, η οποία κυκλοφόρησε από τον Andy Williams, 3 μήνες μετά την instrumental εκδοχή του Bob Crewe, και έφτασε ως το #34 των pop singles charts των ΗΠΑ.

Εμένα με εντυπωσίασε πιο πολύ το γεγονός ότι η Diet Pepsi υπήρχε ήδη το 1966… Κατά τα άλλα, προτιμώ να φαντάζομαι τα κορίτσια να περπατάνε δίπλα στην πισίνα φορώντας τα capri παντελόνια τους και τα ψάθινα καπέλα τους και κρατώντας ένα dirty Martini στο χέρι…

Καλημέρα στους φίλους του Breakfast Club! 🙂

Περνάω φάση που δεν θέλω να μιλάω πολύ.
Γι αυτό είπα να σου παρουσιάσω 20 τραγούδια χωρίς λόγια, κάποια πολύ αγαπημένα μου, κάποια πολύ γνωστά, και κάποια άλλα που απλά ξεπήδησαν στο μυαλό μου, μόλις κάθησα να φτιάξω μια λίστα με 20 τραγούδια χωρίς λόγια…

There are 4 comments for this article
 1. Nandia Tsakali at 1:22 pm

  Το μονο που μπορω να γραψω δημοσιως για το συγκεκριμενο τραγουδι ειναι οτι το αγαπω πολυ. Κατα τα αλλα καλημερα Σωκρατη μου.

  • Socrates Soumelas at 5:31 pm

   Καλησπέρα Νάντια μου! Dirty Martini by the pool!
   <#################################################

 2. Nandia Tsakali at 7:35 pm

  ειχα γραψει κι αλλα αλλα μενει μονο το ναι!!!!! και το <#########################

Leave a Reply