Τραγούδια Χωρίς Λόγια… #18

Τραγούδια Χωρίς Λόγια… #18


Angelo Badalamenti – ‘Theme from Twin Peaks (Falling)’…


(Από την τηλεοπτική σειρά του David Lynch ‘Twin Peaks’, 1990)

Τις προηγούμενες ημέρες σου παρουσίασα μερικά μουσικά θέματα από ταινίες που αγαπήθηκαν τόσο πολύ, ώστε στη συνέχεια τους προστέθηκαν στίχοι για να γίνουν τραγούδια. Με το μουσικό θέμα της τηλεοπτικής σειράς ‘Twin Peaks’, όμως, έγινε ακριβώς το αντίθετο!

Κι αυτό, μιας και το πασίγνωστο μουσικό θέμα της πολύ αγαπημένης cult σειράς των 90s ‘Twin Peaksείχε κυκλοφορήσει έναν χρόνο πριν την προβολή της σειράς ως τραγούδι, σε στίχους του David Lynch, με τον τίτλο ‘Falling‘ από την αμερικανίδα Julee Criuse. Η Julee Cruise ήταν η τραγουδίστρια που με το album της ‘Floating Into The Night‘ (1989) στο οποίο περιλαμβανόταν και το ‘Floating’, επινόησε την μελαγχολική και αιθέρια dream pop όταν ακόμα η Lana del Rey λεγόταν Elizabeth Grant και έπαιζε αμέριμνη με τα κουβαδάκια της στο προαύλιο του παιδικού σταθμού της…

Στην ουσία, λοιπόν, το υπέροχο και στοιχειωτικό μουσικό θέμα των τίτλων της σειράς ‘Twin Peaks’ είναι απλά το ορχηστρικό track του ‘Falling’ χωρίς την φωνή της Julee Cruise!

Η μουσική των τίτλων του ‘Twin Peaks‘, όμως, προκάλεσε τόσο μεγάλη αίσθηση, που αναβίωσε το ενδιαφέρον για το ‘Falling‘ της Julee Cruise σχεδόν έναν χρόνο μετά την αρχική κυκλοφορία του.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι το ‘Falling‘ και το ‘Floating Into The Night‘ αρχικά απέτυχαν να κάνουν επιτυχία (το ‘Falling’ δεν μπήκε καν στο top-100, και το album ‘Floating Into The Night’ έφτασε με το ζόρι ως το #74…), χάρη στην instrumental εκδοχή του ‘Twin Peaks’ η Julee Cruise απέκτησε ένα απρόσμενο top-10 hit στην Βρετανία, όταν το ‘Falling‘, σχεδόν έναν χρόνο μετά την αρχική του κυκλοφορία ξανακυκλοφόρησε και έφτασε μέχρι το #7 του pop singles chart, και στην συνέχεια έγινε top-10 hit σε δέκα ακόμη Ευρωπαϊκές χώρες και την Αυστραλία.

Για να ανταποδώσει την χάρη στο ‘Twin Peaks’, που της χάρισε έστω και καθυστερημένα ένα top-10 hit, η Julee Cruise έκανε 2-3 “περάσματα” σαν κομπάρσος από την τηλεοπτική σειρά.

Α…! Και με έναν χρόνο καθυστέρηση, ο Angelo Badalamenti τιμήθηκε με το Βραβείο Grammy for Best Pop Instrumental Performance για το ‘Falling / Theme from Twin Peaks’, το 1991.

Καλημέρα στους φίλους του Breakfast Club! 🙂

 

A… Κι αν έχεις την περιέργεια να ακούσεις το αυθεντικό ‘Falling’ από την Julee Cruise, στο παραθέτω εδώ:

 

Περνάω φάση που δεν θέλω να μιλάω πολύ.
Γι αυτό είπα να σου παρουσιάσω 20 τραγούδια χωρίς λόγια, κάποια πολύ αγαπημένα μου, κάποια πολύ γνωστά, και κάποια άλλα που απλά ξεπήδησαν στο μυαλό μου, μόλις κάθησα να φτιάξω μια λίστα με 20 τραγούδια χωρίς λόγια…

There are 2 comments for this article
  1. Νandia Tsakali at 11:56 am

    ναι εχω περιεργεια και φυσικα θα το ακουσω!!!! καλημερα Σωκρατη μου!!!!! < 3

Leave a Reply