Τραγούδια Χωρίς Λόγια… #9

Τραγούδια Χωρίς Λόγια… #9


Perez Prado – ‘Cherry Pink And Apple Blossom White’…


Από το 1955

Παρόλο που είναι μια από τις μεγαλύτερες instrumental επιτυχίες στην ιστορία της δισκογραφίας, το ‘Cherry Pink And Apple Blossom White’ δεν γράφτηκε ως instrumental!

 
Η αυθεντική του εκδοχή είχε στίχους, και μάλιστα γαλλικούς, μιας και είναι γραμμένο από τον Louigy, τον άνθρωπο που έγραψε το ‘La Vie En Rose‘ της Edith Piaf, σε συνεργασία με τον Γάλλο στιχουργό Jacques Larue.

Ωστόσο, το τραγούδι γνώρισε την μεγαλύτερη επιτυχία του με την ορχηστρική εκτέλεση αυτή, του Perez Prado, που έφτασε ως το #1 των singles charts των ΗΠΑ, και παρέμεινε εκεί επί 10 εντυπωσιακές εβδομάδες!

Ταυτόχρονα, την ΙΔΙΑ χρονιά, το 1955 το ‘Cherry Pink And Apple Blossom White’ έκανε top-20 επιτυχία στα singles charts των ΗΠΑ ΚΑΙ στην εκδοχή του με (αγγλικούς) στίχους, τραγουδισμένο από τον Alan Dale και φτάνοντας μέχρι το #14.

Dirty Martini, anyone?

Καλημέρα στους φίλους του Breakfast Club! 🙂

Περνάω φάση που δεν θέλω να μιλάω πολύ.
Γι αυτό είπα να σου παρουσιάσω 20 τραγούδια χωρίς λόγια, κάποια πολύ αγαπημένα μου, κάποια πολύ γνωστά, και κάποια άλλα που απλά ξεπήδησαν στο μυαλό μου, μόλις κάθησα να φτιάξω μια λίστα με 20 τραγούδια χωρίς λόγια…

There are 2 comments for this article
  1. Nandia Tsakali at 10:59 am

    διαβαζω το λοιπον αυτο που δεν ηξευρα, με μεγαλο ενδιαφερον οτι η μουσικη αυτη δεν ητανε μονο μουσικη αλλα ειχε και στιχους και τρεχω στον γουγλη να ψαξω, να βρω και να διαβασω τους στιχους και μετα απο πεντε δεκα φραντικ κλικ κλικ κλικ κοπη πεηστ ενδ σερτς τους βρισκω και αφου τους βρισκω τους διαβαζω και φτανω εδω: The breezes joined in their sighs, the blossoms started to fall
    And as they gently carressed, the lovers looked up to find
    The branches of the two trees were intertwined. Κλικ κλικ κλικ ξανα και τους ακουω απ τον Bing Crosby και οχι δεν εχω ενη φερτδερ κομεντς να κανω.

    Καλημερα Σωκρατη μου

Leave a Reply